• erwin_borggreve_edelsmid_goudmerk_2

    Erwin Borggreve volgde zijn opleiding tot goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven. Zijn diploma behaalde hij in 2008. Aansluitend studeerde Erwin kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2012 afstudeerde met architectuur als specialisatie. Tijdens zijn studie werkte Erwin in een edelsmederij in Amsterdam. Hier deed hij werkervaring op als goudsmid en beleefde veel plezier aan de omgang met klanten. In zijn vrije tijd werkte Erwin aan zijn eigen sieradencollectie die hij via verschillende galeries verkocht. In 2012 opende Erwin zijn eigen edelsmederij Goudmerk in Breda.

  • erwin_borggreve_edelsmid_goudmerk_3

    Erwin houdt van het fijne werk bij het edelsmeden, het is voor hem telkens uitdagend om zo gedetailleerd mogelijk te werken. Erwin geeft op een ontspannen en gedreven wijze invulling aan het oude ambacht van de goudsmid.
    De inspiratie voor de Goudmerk collectie haalt hij uit zijn directe omgeving, zowel in de stad als de vrije natuur. Erwin schetst nooit op papier maar zet zijn ideeën direct om in de materialen waarmee hij het liefst werkt; zilver en goud. Natuurlijke structuren en vormen zijn duidelijk zichtbaar in de sieraden van Goudmerk. Erwin maakt alle sieraden met de hand in zijn atelier aan de St. Annastraat in Breda.

  • het team 3

    Voor veel klanten is ook Loes van Esch inmiddels een vertrouwd gezicht in onze winkel. Loes heeft in 2014 bij Goudmerk haar stage doorlopen en behaalde het jaar daarop haar Goudsmid diploma aan de Vakschool Schoonhoven. Sinds september 2015 is ze terug bij Goudmerk waar ze als goudsmid alle voorkomende werkzaamheden verricht, van het werken aan onze collectie tot het doen van reparaties. Behalve in de werkplaats staat Loes natuurlijk ook voor je klaar om je te helpen in de winkel, waar ook een selectie van haar eigen werk te zien is.

12