• erwin_borggreve_edelsmid_goudmerk_2

  Bij Goudmerk word je altijd geholpen door een gediplomeerde goudsmid. Erwin, Loes en Vicky volgden hun opleiding tot goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven. Met z’n drieën geven ze op ontspannen en gepassioneerde wijze invulling aan het oude ambacht van de goudsmid. In het atelier in Breda wordt door hen samen gewerkt aan de vaste collectie en aan allerlei maatwerk sieraden. Vaak is er ook een stagiaire onderdeel van het team. Goudmerk is erkend als leerbedrijf voor leerlingen van de Vakschool Schoonhoven. Erwin en Loes begeleiden de stagiaires die mee mogen werken in de werkplaats en de winkel.

 • erwin_borggreve_edelsmid_goudmerk_3

  Erwin Borggreve houdt van het fijne werk bij het edelsmeden, het is voor hem telkens uitdagend om zo gedetailleerd mogelijk te werken. Zijn goudsmid diploma behaalde hij in 2008. Aansluitend studeerde Erwin kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2012 afstudeerde met architectuur als specialisatie. Tijdens zijn studie werkte Erwin bij een edelsmederij in Amsterdam. Hier deed hij werkervaring op als goudsmid en beleefde veel plezier aan de omgang met klanten. In zijn vrije tijd werkte Erwin aan zijn eigen sieradencollectie die hij via verschillende galeries verkocht. In 2012 opende Erwin zijn eigen edelsmederij Goudmerk in Breda.

 • het team 3

  Loes van Esch is met haar spontane en gedreven aanpak alweer jarenlang een vaste waarde bij Goudmerk. Ze kwam in 2014 binnen als stagiaire en behaalde in het jaar daarop haar goudsmid diploma. Sinds september 2015 is ze terug bij Goudmerk waar ze met zichtbaar plezier en oog voor detail werkt aan de vele maatwerk opdrachten. Behalve in de werkplaats staat Loes natuurlijk ook voor je klaar om je te helpen in de winkel, waar ze feilloos haar weg weet in de collectie en vanuit haar ervaring als goudsmid graag met je meedenkt over jouw ideale sieraad. In de winkel is ook een selectie van haar eigen werk te zien.

 • het team 4 vicky

  Voor veel klanten is Vicky van Oorschot inmiddels ook een vertrouwd gezicht in de winkel. Ze doorliep haar stage bij Goudmerk en deed daarvoor ook elders al veel werkervaring op in de sieradenbranche. Na het behalen van haar goudsmid diploma is ze in 2020 onderdeel geworden van het Goudmerk team. In de werkplaats verricht ze als goudsmid alle voorkomende werkzaamheden, van het werken aan de collecte tot het doen van herstelwerk aan bestaande sieraden. In de winkel kan Vicky je perfect adviseren over zowel de sieraden uit de collectie als over de verschillende mogelijkheden op het gebied van maatwerk en reparaties.

12