• erwin_borggreve_edelsmid_goudmerk_2

    Erwin Borggreve volgde zijn opleiding tot goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven. Zijn Goudsmid-diploma behaalde hij in 2008. Aansluitend studeerde Erwin kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2012 afstudeerde met architectuur als specialisatie. Tijdens zijn studie, werkte Erwin in een edelsmederij in Amsterdam. Hier deed hij werkervaring op als goudsmid en beleefde veel plezier aan de omgang met klanten.
    In zijn vrije tijd werkte Erwin aan zijn eigen sieradencollectie. Eerst onder de naam Erwin Borggreve, later bekend geworden onder de naam Goudmerk. In 2012 opende Erwin zijn eigen edelsmederij Goudmerk in Breda.

  • erwin_borggreve_edelsmid_goudmerk_3

    Erwin houdt van het fijne werk bij het edelsmeden, het is voor hem telkens uitdagend om zo gedetailleerd mogelijk te werken. Erwin geeft op een ontspannen en gedreven wijze invulling aan het oude ambacht van de goudsmid.
    De inspiratie voor de Goudmerk collectie haalt hij uit zijn directe omgeving, zowel in de stad als de vrije natuur. Erwin schetst nooit op papier maar zet zijn ideeën direct om in de materialen waarmee hij het liefst werkt; zilver en goud. Natuurlijke structuren en vormen zijn duidelijk zichtbaar in de sieraden van Goudmerk. Erwin maakt alle sieraden met de hand in zijn atelier aan de St. Annastraat in Breda.

12