• erwin_borggreve_edelsmid_goudmerk_1

    In 2012 heeft Erwin Borggreve zijn edelsmederij Goudmerk in hartje Breda geopend. Hier ontwerpt en maakt Erwin zijn sieraden inmiddels samen met zijn medewerksters Loes en Vicky. De winkel in Breda is ruim en rustig ingericht zodat je op je gemak de sieraden kunt bekijken en passen. Vanuit de winkel heb je direct zicht op de werkplaats waar alle sieraden met de hand worden gemaakt. Naast de vaste collectie wordt hier gewerkt aan persoonlijk vormgegeven sieraden, zoals unieke verlovingsringen en speciaal ontworpen trouwringen. In het atelier worden ook reparaties en aanpassingen aan bestaande dierbare sieraden verzorgd.

  • erwin_borggreve_edelsmid_goudmerk_4

    De naam Goudmerk staat symbool voor de hoogst haalbare kwaliteit, zoals dit met name vroeger ook bij veel levensmiddelen, en in het bijzonder bij koffie, gebruikelijk was. Daarbij stond Goudmerk voor de fijnste kwaliteit, gevolgd door zilvermerk en roodmerk voor de minder fijne varianten.
    Erwin koos de naam Goudmerk voor zijn collectie omdat hij in zijn werk de hoogste kwaliteit en fijnste afwerking nastreeft met als resultaat een kwalitatief hoogwaardig sieraad waar je als klant lang plezier van hebt. De naam verwijst dus niet specifiek naar de stempel met het goudgehalte in sieraden dat ook vaak als goudmerk wordt aangeduid.

12