• erwin_borggreve_edelsmid_goudmerk_1

  Bij edelsmederij Goudmerk ontwerpt, maakt en presenteert Erwin zijn collectie sieraden. De winkel in Breda is ruim en rustig ingericht zodat je op je gemak de sieraden kunt bekijken en passen. Vanzelfsprekend geeft Erwin graag een toelichting op het verhaal achter de sieraden.
  Vanuit de winkel heb je direct zicht op de werkruimte. Daar werkt Erwin aan de Goudmerk collectie met ringen, colliers, armbanden, oorstekers en oorhangers. Daarnaast maakt Erwin graag persoonlijk vormgegeven sieraden, zoals unieke verlovingsringen en speciaal ontworpen trouwringen. In het atelier worden ook reparaties en aanpassingen aan bestaande dierbare sieraden verzorgd.

 • erwin_borggreve_edelsmid_goudmerk_2

  Erwin Borggreve volgde zijn opleiding tot goudsmid aan de Vakschool Schoonhoven. Zijn Goudsmid-diploma behaalde hij in 2008. Aansluitend studeerde Erwin kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij in 2012 afstudeerde met architectuur als specialisatie. Tijdens zijn studie, werkte Erwin in een edelsmederij in Amsterdam. Hier deed hij werkervaring op als goudsmid en beleefde veel plezier aan de omgang met klanten.
  In zijn vrije tijd werkte Erwin aan zijn eigen sieradencollectie. Eerst onder de naam Erwin Borggreve, later bekend geworden onder de naam Goudmerk. In 2012 opende Erwin zijn eigen edelsmederij Goudmerk in Breda.

 • erwin_borggreve_edelsmid_goudmerk_3

  Erwin houdt van het fijne werk bij het edelsmeden, het is voor hem telkens uitdagend om zo gedetailleerd mogelijk te werken. Erwin geeft op een ontspannen en gedreven wijze invulling aan het oude ambacht van de goudsmid.
  De inspiratie voor de Goudmerk collectie haalt hij uit zijn directe omgeving, zowel in de stad als de vrije natuur. Erwin schetst nooit op papier maar zet zijn ideeën direct om in de materialen waarmee hij het liefst werkt; zilver en goud. Natuurlijke structuren en vormen zijn duidelijk zichtbaar in de sieraden van Goudmerk. Erwin maakt alle sieraden met de hand in zijn atelier aan de St. Annastraat in Breda.

 • erwin_borggreve_edelsmid_goudmerk_4

  De naam Goudmerk staat symbool voor de hoogst haalbare kwaliteit, zoals dit met name vroeger ook bij veel levensmiddelen, en in het bijzonder bij koffie, gebruikelijk was. Daarbij stond Goudmerk voor de fijnste kwaliteit, gevolgd door zilvermerk en roodmerk voor de minder fijne varianten.
  Erwin koos de naam Goudmerk voor zijn collectie omdat hij in zijn werk de hoogste kwaliteit en fijnste afwerking nastreeft met als resultaat een kwalitatief hoogwaardig sieraad waar je als klant lang plezier van hebt. De naam verwijst dus niet specifiek naar de stempel met het goudgehalte in sieraden dat ook vaak als goudmerk wordt aangeduid.

12